Akvizice elektronických informačních zdrojů v rámci OP VaVpI – Výzva 4. 3: výsledky a praktické zkušenosti - Prochásková Iva (My University, 2013)
Příspěvek podává celkový informativní přehled o konsorciálních EIZ financovaných v rámci výzvy včetně alokovaných finančních prostředků. Krátce shrnuje východiska pro zpracování projektových žádostí, upozorňuje na problémy a omezení, s nimiž se uchazeči při zpracování žádostí museli vyrovnat. Shrnuje výsledky hodnotící fáze. Na příkladu projektu Chemické elektronické zdroje pro VaV (ChemEIZ) dokumentuje způsob výběru EIZ a partnerů projektu, proces hodnocení projektové žádosti a negociace po přijetí projektové žádosti k financování. Zabývá se také strategii vyjednávání o cenách EIZ. Popisuje problémy spojené s nutností splnit při nákupu EIZ požadavky Zákona 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách.
Acquisition of electronic information resources within the OP RDI – Call 4.3: results and practical experience
Keywords: elektronické informační zdroje; akvizice; projekty