Ekonomické aspekty realizace PPP projektů v železniční infrastruktuře v ČR - Anisimov, Kirill (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými aspekty realizace projektů vysokorychlostní železniční infrastruktury formou partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) v podmínkách České republiky. Práce analyzuje zahraniční zkušenosti s realizací obdobných projektů a klade důra z na identifikaci a řízení rizik spojených s jejich financováním a provozem. Na základě poznatků z případových studií jsou navržena doporučení pro efektivní alokaci rizik a řízení stakeholderů v českém prostředí.
Economic Aspects of Implementing PPP Projects in Railway Infrastructure in the Czech Republic
Keywords: partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP); vysokorychlostní železnice; řízení rizik; ekonomické aspekty; infrastruktura; stakeholder management; public-private partnership (PPP); high-speed rail; risk management; economic aspects; infrastructure; stakeholder management