Výživa a chronická rána - vztah k obezitě - Podolcová, Hana (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá výživou pacientů s chronickou ránou a vztahem k obezitě. Je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část poskytuje na základě odborné literatury klasifikaci ran a teoretické poznatky ve výživě v souvislosti s hojením ran. Výzkumná část je provedena kvantitativní metodou. K šetření je použit modifikovaný dotazník, ve kterém respondenti podrobně vyplňují svůj jídelníček. Výsledky jsou interpretovány v závěru práce.
Nutrition and chronic wound - relation to obesity
Keywords: chronická rána; obezita; výživa; chronic wound; obesity; nutrition