Historie a produkce Nakladatelství JTs a jeho ediční politika v kontextu s tvorbou Milana Kozelky - Vacín, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Tématem práce bude historie a produkce nakladatelství JT's Jana Těsnohlídka ml. s důrazem na podtéma specifické ediční politiky, včetně otázky zařazení děl Milana Kozelky, jehož tvorba (přinejmenším generačně) zcela nezapadá do konceptu nakladatelství (převaha debutantů a vlastní tvorby Jana Těsnohlídka ml.). Zkoumání bude prováděno v kontextu standardních metod výzkumu současné literární kultury, a to včetně dílčích aspektů oral history (plánovaný rozhovor s nakladatelem). Dílčí interpretační a komparativní postupy (poetika Milana Kozelky a Jana Těsnohlídka ml.) budou založeny na příslušných analytických metodách běžných práci s moderní a postmoderní básnickou produkcí
History and Book Production of Nakladatelství JTs and its Publishing Policy in the Context of Milan Kozelka Works
Keywords: Těsnohlídek, Jan; literární kultura; analýza; kontext; nakladatelství; literary culture; analysis; context; publishing house