Elektrokapilární studium tetraethylamonia a dodekanolu ve vodných roztocích za podmínek adsorptivní voltametrie - Foglová, Lucie (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá elektrokapilárním studiem chloristanu tetraethylamonia s využitím metody doby kapky s řízenou konvektivní akumulací. Koncentrační závislost získaných elektrokapilárních adsorpčně/desorpčních potenciálů, stejně jako potenciály příbuzných voltametrických píků vyhovují lineárním rovnicím odvozeným a publikovaným v poslední době.
Keywords: elektroanalytické metody; tetraethylamonium; elektrokapilární potenciály; voltametrie