Příprava cyklopentadienylových sloučenin molybdenu s intramolekulárně koordinovanou pyridylovou skupinou - Mrózek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá přípravou cyklopentadienylových a indenylových komplexů molybdenu, které obsahují intramolekulárně koordinovaný pyridylový fragment. V teoretické části je shrnuta příprava, charakterizace a vlastnosti cyklopentadienylových sloučenin přechodných kovů, u kterých se vyskytuje intramolekulárně koordinovaná aminoskupinu.
Synthesis of the cyclopentadienyl molybdenum compounds with intamolecularly coordinated pyridyl group
Keywords: Cyklopentadienyl; indenyl; intramolekulární koordinace; molybden; hapticita; Cyclopentadienyl; intramolecular coordination; molybdenum; hapticity