Dopady volného pohybu pracovních sil na trh práce České republiky - Sixta, Ivan (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na jeden z aktuálních světových trendů. Práce popisuje působení migrace a volného pohybu pracovních sil na trh práce v České republice. Zabývá se migrací, integrací a samotným trhem práce. Práce analyzuje ekonomické aktivity cizinců v České republice, vstup cizinců na trh a jejich zaměstnanost. Cílem práce je analyzovat vývoj pracovní migrace a její dopad na trh práce v České republice.
Impact of free movement of labor to the labor market of the Czech Republic
Keywords: migrace; trh práce; zaměstnanost; pracovní síla; integrace; lidský kapitál; ekonomická aktivita; migration; labor market; employment; labor force; integration; human capital; economic aktivity