Environmentální požadavky pro terminály kombinované přepravy - Holéci, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá kombinovanou přepravou, typy ložných jednotek a technickým vybavením zajišťující ochranu vod a půd v terminálech kombinované přepravy. Obsahuje sumarizaci požadavků legislativy České republiky, EU a státních norem. Je zaměřena zejména na minimalizaci rizika úniků nebezpečných látek přepravovaných a skladovaných ložných jednotek a provozních kapalin z přepravních a manipulačních vozidel v přepravních terminálech.
Enviromental requirements for terminals of combined transportation
Keywords: terminály; kombinovaná přeprava; kontejnery; kontaminace; terminals; intermodal transport; containers; contamination