Systémy přirážek a slev neživotním pojištění - Hrdinová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá pojistným produktem neživotního pojištění - havarijní pojištění - a zejména se soustředí na poskytované přirážky a slevy tohoto produktu v aplikaci systému bonus malus. Práce též popisuje srovnání jednotlivých systémů používaných v komerčních pojišťovnách.
Systém surcharges a discounts v no–industrial insurance
Keywords: surcharges; discounts; tariff groups; wrecking crane insurance; increase malus system; Markov chains; commercial insurance; přirážky; slevy; tarifní skupiny; havarijní pojištění; bonus malus systém; Markovovy řetězce; komerční pojišťovny