Cesta k amatérskému fotbalu: vesnice na nohách - Ehl, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se bude zabývat komparací dvou fotbalových klubů - Sokol Chvojenec a TJ Spartak Sezemice se zaměřením na jejich organizaci a fungování v obci. Student popíše historii obou klubů a jejich současnou situaci. Zaměří se na faktory, které ovlivňují růst či pokles zájmu o fotbal v obou lokalitách. Pokusí se téma zasadit i do kontextu fotbalu v ČR obecněji. Student použije kvalitativní metodologii - zúčastněné pozorování, polostrukturované a otevřené rozhovory a kvantitativní metodologii ve formě dotazníků.
The path to amateur football: village on the feet
Keywords: amatérský fotbal; sport; mládež; korupce; organizace; amateur football; sport; youth; corruption; organization