Cenové diskriminace v ČR - Frydrychová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se v teoretické části zabývá způsobem vytváření cenové strategie, kdy blíže určuje jednotlivé kroky, na které by se firma měla zaměřit a pokračuje analýzou cenových diskriminací. Teoretická část je zakončena rozborem legislativy upravující cenovou diskriminaci. V praktické části této práce jsou uvedeny konkrétní příklady cenových diskriminací, jako diskriminace třetího stupně v oblasti věrnostních karet ve třech vybraných drogeriích a dále diskriminace druhé stupně a bundling, které jsou aplikovány na konkrétní podnik.
Price discriminations in Czech Republic
Keywords: cenová strategie; stanovení ceny; cenová diskriminace; pricing strategy; determination of prices; price discrimination