Průzkum a restaurování části nástěnné malby na severní stěně tzv. Očistcové kaple v NP objektu bývalé piaristické koleje v Litomyšli - Černotová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby na severní stěně kaple.
Research and restoration of a mural, painted on a section of the north - wall of the Purgatory chapel at the former piaristic college in Litomyšl
Keywords: nástěnné malby; restaurování; piaristé; Litomyšl; wallpaintings; restoration; Piarists