Využití finanční analýzy v managementu pojišťovny - Kňážková, Ilona (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou dvou zvolených komerčních pojišťoven působících na českém pojistném trhu. Finanční analýza je provedena s využitím poměrových ukazatelů a specifických ukazatelů používaných v analýze hospodaření komerčních pojišťoven. Závěrečná část práce se věnuje zhodnocení hospodaření analyzovaných pojišťoven a využití výsledků finanční analýzy v managementu pojišťovny.
Use of financial analysis in the management of insurance company
Keywords: finanční analýza; rentabilita; likvidita; solventnost; komerční pojišťovna; management; financial analysis; profitability; liquidity; solvency; commercial insurance company; management