Competitive Intelligence v organizaci - Kratochvílová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem práce je analýza metod a informačních zdrojů využívaných v oblasti Competitive Intelligence v organizaci a návrh opatření pro vyšší efektivnost jejich využívání. Samotná práce je rozčleněna do několika oblastí. První část se zaobírá základním vymezením pojmů v oblasti Konkurenčního zpravodajství, popisem nástrojů a metod pro analýzu v této oblasti. Druhá část práce popisuje, analyzujeme a vyhodnocuje reálný stav v Pojišťovně X. V této fázi práce vznikl návrh na efektivnější fungování pojišťovny v oblasti Competitive Intelligence.
Competitive Intelligence in an organization
Keywords: Competitive Intelligence; metody Competitive Intelligence; nástroje Competitive Inteligence; pojišťovny; Competitive Intelligence; methods of Competitive Intelligence; tools of Competitive Intelligence; insurance