Dostupnost služeb pro seniory - Kolářová, Monika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá dostupností služeb pro seniory. Práce je členěna na dvě části. V první části je zaměřena na vymezení pojmy, které jsem získala studiem odborné literatury. Zabývám se základními pojmy- stáří, senior, stárnutí. Dále se zmiňuji o volnočasových aktivitách pro seniory, sociálních službách, potřebách pro seniory a komunitního plánování. V druhá část je zaměřena na výzkum, pomocí dotazníků je zjišťována dostupnost služeb, volnočasových aktivitách, dopravy a zdrojů informací a spokojenost s nimi a změny které by v obci uvítali.
Availability of services for seniors
Keywords: senioři; lidské potřeby; sociální služby; komunitní plánování; volnočasové aktivity; seniors; human needs; socical services; community planning; leisure activities