Životní úroveň střední vrstvy v regionu - Dědková, Irena (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se věnuje problematice životní úrovně střední vrstvy v regionu. Na začátku práce jsou uvedeny teoretické poznatky vztahující se k tématu a poslední kapitolou je dotazníkové šetření. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy z oblasti životní úrovně, stratifikace společenských vrstev, demografie a popis středních vrstev. Pozornost je také věnována vývoji středních vrstev během 19. a 20. století a porovnání životní úrovně v České republice a ve vyspělejších státech. V dotazníkovém šetření byla zjišťována životní úroveň středních vrstev Pardubického regionu.
Middle class living standards in the region
Keywords: kvalita života; stratifikace společenských vrstev; střední vrstva; regiony; životní úroveň; quality of life; stratification of social classes; middle layer; regions; standards of living