Ženské střední školství v Čechách od jeho počátků do období první světové války - Drahotušská, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce je přispět k obrazu vývoje ženského středního školství v českém prostředí. Hlavní pozornost je věnována jeho počátkům, zejména vzniku prvních ryze dívčích vzdělávacích institucí. Zachycuje hlavní vývojové tendence v otázce dívčího středního školství, vznik prvních gymnázií a jejich postupné proměny.
Women`s secondary education in Bohemia from its birth till the period od the I. world war
Keywords: dějiny; školství; střední školství; dívčí školy; ženy; Vzdělávání; gymnázium