Moderní nástroje řízení realizace projektů EU. - Bláhovec, Jiří (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se z počátku věnuje základním pojmům týkajících se projektového managementu. Blíže se zaměřuje na projekt samotný a jeho obecné parametry. Další kapitola je věnována fázovému modelu projektu a jeho jednotlivým částem. Jsou zde také popsány projekty podporované Evropskou unií a jejich specifika. Předposlední část práce je o vybraných metodách na podporu projektového řízení a poslední část je věnována analýze a hodnocení vybraných softwarových nástrojů na podporu projektového řízení.
Modern management tools implementation of EU projects.
Keywords: projektové řízení; projekt; projekty podporované Evropskou Unií; fázový model projektu; Ganttův diagram; WBS; CPM; PERT; GanttProject; MS Project; project management; project; projects supported by the European Union; phase model of project; Gantt chart