Přeprava kolejnicových pásů na plošinových vozech ČD Cargo, a.s. - Stuchlík, Radek (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá přepravou kolejnicových pásů na plošinových vozech. Na začátku práce je uveden technický popis vozů, určených k přepravě kolejnicových pásů. V následující kapitole je popsána technologie uložení kolejnicových pásů na vozech spolu s nakládacími směrnicemi, vycházejícími z vyhlášek UIC. Hlavní část práce je věnována výpočtu nápravového zatížení vozů při uložení kolejnicových pásů různých délek.
Transportation of railway lanes on the platform car of ČD Cargo a.s.
Keywords: kolejnicové pásy; nápravové zatížení; railway rails; axle load; plošinové vozy; flatcars