Použití aktivovaných buničin při barvení papíru - Bun, Vannara (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce si kladla za cíl prozkoumat vliv kationizovaných vláknin na adsorpci barviv. Základem studia byly prováděné adsorpce na vlákninu z různě koncentrovaných roztoků barviv a měření naadsorbovaného barviva na vlákninu. Vyšší adsorpce barviv na vlákna u kationizovaných vláknin příznivě ovlivňují výslednou retenci barviva na vlákno, což má za důsledek nižší zabarvování odpadních vod.
Utilisation of activated pulp at paper dyening
Keywords: kationizovaná buničina; barvení; Adsorpce; odpadní vody; Životní prostředí