Studium migrace látek z kationtově polymerujících systémů UV/VIS spektroskopií - Černý, Josef (Univerzita Pardubice, 2013)
tato práce se zabývá problematikou migrace látek z vytvrzené vrstvy pojivového filmu.Vytvrzovaný systém se skládá pouze z monomeru a fotoiniciátoru. V práci byl použit kationtově polymerující monomer epoxidového typu Uvacure 1500 ve směsi s fotoiniciátory Irgacure 261 a fotoiniciátorem CB.
The study of migration of substances from cationically polymerizable systems by UV/VIS spectroscopy
Keywords: kationtová polymerace; migrace; UV-VIS; FTIR; cationic polymerization; migration; deconvolution of the spectrums