Autonomy in learning English pronunciation - Málek, David (Univerzita Pardubice, 2016)
Student se ve své bakalářské práci bude zabývat problematikou autonomie v procesu učení se anglické výslovnosti u vysokoškolských studentů. V úvodu teoretické části nejprve definuje koncept autonomie, který bude následně diskutovat ve vztahu k osvojování si cizího jazyka v kontextu vzdělávacího systému České republiky. Student dále stručně představí fonologický systém současné angličtiny a uvede relevantní faktory ovlivňující osvojení si výslovnosti dospělými uživateli jazyka. V praktické části práce realizuje vlastní výzkumné šetření s cílem zjistit, zda a do jaké míry jsou student autonomní při osvojování si anglické výslovnosti. Pro sběr dat použije dotazovací techniky.
Autonomy in learning English pronunciation
Keywords: autonomie; vzdělávací systém; učení se učit; strategie učení se cizímu jazyku; výslovnost; dotazník; autonomy; educational system; learning to learn; language learning strategies; pronunciation; questionnaire