Novověké vesnice na Broumovsku - zakládací schémata a sídelní vývoj do poloviny 19. století - Hamplová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2020)
V této diplomové práci jsou popsány vybrané venkovské sídelní struktury na Broumovsku, které byly založeny v období novověku. Práce podrobně mapuje vesnická sídla z hlediska jejich sídelního vývoje od vzniku do poloviny 19. století a dále popisuje jejich původní zakládací parcelaci.
Post Middle Ages villages in Broumov region - founding schemes and settlement process up to half of 19th century
Keywords: Broumov; historické jádro vesnice; parcelace barokních sídel; venkovský urbanismus; sídelní vývoj; Broumov; historic core of the village; parcelling of the post middle ages; village structure analysis; settlement development