Analýza principů a funkcí Firewall na IPv6 - Třetina, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je podrobně představit principy, funkcionality a nedostatky firewallů fungujících nad IPv6. V teoretické části autor podrobně představí principy firewallů, jejich možnosti a nasazení. Dále autor provede analýzu možných nedostatků fungování firewallů IPv6, jež jsou spojeny právě s využíváním protokolu IPv6 na síťové vrstvě modelu ISO/OSI. Získané poznatky autor prakticky ověří na standardních firewall řešeních pro operační systémy Windows, GNU/Linux a další operační systémy typu Unix.
An analysis of principles and functions of Firewall over IPv6
Keywords: firewall; IPv6; síťová bezpečnost; Scapy; network security