Management lidských zdrojů a zátěž pracovníků - Vejrek, Filip (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce analyzuje problematiku řízení lidských zdrojů. Deskribuje porušování zákoníku práce a rozpor mezi etikou a individuální morálkou řídícího pracovníka. Práce se dále zabývá vznikem pracovního stresu u jedince a možnými důsledky tohoto stresu. V neposlední řadě práce popisuje workoholismus jako novodobý fenomén a je doplněna o kvantitativní a kvalitativní výzkum týkající se definovaného problému.
Human resource stress management and employee stress
Keywords: etika; legislativa; lidské zdroje; management; morálka; pracovní zátěž; ethics; legislation; human resource; management; morale; workload