Vliv technologií při léčbě diabetu na kompenzaci a kvalitu života - Šoufek, Jan (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce na téma "Vliv technologií při léčbě diabetu na kompenzaci a kvalitu života" se zaměřuje na používání senzorů pro kontinuální monitoraci glykemie u pacientů s diabetem 2. typu. V teorii je popsána problematika diabetu, rozdělení, komplikace a vliv kontinuální monitorace glykemie na kvalitu života. Praktická část je zaměřená na rutinní používání kontinuální monitorace glykemie u pacientů s diabetem 2.typu. Používání glukózových senzorů u diabetu 2. typu je specifické v tom, že v době vzniku této práce senzory nejsou hrazené z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Postoje uživatelů glukózových senzorů jsou zjišťovány pomocí nestandardizovaného dotazníku vlastní konstrukce. Následně jsou výsledky statisticky zpracovány a obhájeny v diskusi.
Impact of technology for diabetes management on diabetes control and quality of life
Keywords: diabetes mellitus 2. typu; kontinuální monitorace glykemie; kvalita života; diabetes mellitus 2. type; continuous glucose monitoring; quality of life