Územně správní vývoj v letech 1938-2002 města Ústí nad Orlicí a přilehlého okolí - Heverová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka v práci popisuje územně správním vývojem města Ústí nad Orlicí v letech 1938-2002. Zmiňuje se i o tvorbě vyšších územních samosprávných celků a vývoji přilehlého města Česká Třebová, města s pověřeným obecním úřadem.
The development of the land-use management from 1938 to 2002 in the areas of Ústí nad Orlicí and its surroundings
Keywords: Ústí nad Orlicí; územní správa; historický vývoj; veřejná správa