Alkoholismus a jeho dopad na sociální okolí - Jarkovský, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována dopadu alkoholismu na sociální okolí. Obsahuje obecné informace o alkoholu a alkoholismu, důsledky užívání této látky pro lidský organismus. Popisuje, jakým způsobem ovlivňuje závislost život alkoholika a jeho okolí, kterým je rodina, přátelé, zaměstnání.
Alcoholism and its impact on social environment
Keywords: alkohol; závislost; odcizení; ztráta; společnost; rodina; alcohol; addiction; loss; society; family