Montessori methods and principles applied to English foreign language teaching at Montessori school - Černá, Jitka (Univerzita Pardubice, 2004)
Autor se zabývá dodržováním Montessori principů ve výuce angličtiny v Montessori škole. Teoretická část poskytuje souhrn základních pravidel výuky dle Montessori metody a autor poukazuje na pestré využití připraveného prostředí ve výuce cizího jazyka. V praktické části se zabývá výzkumem na relevantní téma.
Uplatnění Montessori metod a principů ve výuce angličtiny jako cizího jazyka v Montessori škole
Keywords: výuka jazyků; Anglický jazyk; alternativní školství; Montessori, Maria; reformní pedagogika; vyučovací metody