Uplatnenie periodických grafikonov vo verejnej osobnej doprave na Slovensku - Farkaš, Rastislav (Univerzita Pardubice, 2012)
Práca sa v úvodnej časti venuje problematike periodických grafikonov v teoretickej rovine s dôrazom na problémy spojené ich praktickou aplikáciu. Následne je analyzovaný súčasný stav použitia periodických grafikonov vo verejnej doprave na Slovensku. Na príklade slovenskej siete diaľkovej železničnej dopravy je následne predvedený autorský návrh praktickej aplikácie periodických grafikonov vychádzajúci z teoretických a technologických východísk. Predvedený návrh je vyhotovený v troch variantných riešeniach vychádzajúcich z odlišných kvalitatívnych a ekonomických parametrov. Na záver je autorský návrh konfrontovaný so súčasným stavom.
Periodic timetable application in public transport in Slovakia
Keywords: Slovensko; periodické grafikony; integrované taktové grafikony; osobní doprava; dálková doprava; návrhy; Slovakia; periodical timetables; integrated pulse-timetable; public transportation; long-distance transportation; application