Příčiny úmrtí dětí v dopravě - Roudenský, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá příčinami úmrtí dětí v dopravě, především kritickými situacemi, možnostmi snižování rizik, snižování počtu smrtelných nehod a samozřejmě zde má své místo i prevence. V první části jsou uvedena statistická data ohledně nehodovosti v České republice a v Evropské unii. Další část se věnuje legislativní úpravě této problematiky, dále je analýza chování dětí v silničním provozu a kritické situace, které jsou zachyceny ze tří stran: řidič, dítě nebo adolescent a dopravní prostředí. Poslední část se věnuje prevenci úrazů a úmrtí dětí v dopravě.
Casual analysis of infant mortality in traffic
Keywords: infant mortality; passenger traffic; accident frequency; critical situation; prevention; úmrtí dětí; Doprava; Nehodovost; konfliktní situace; prevence