Environmentální aspekty konkurenceschopnosti vybraných podniků pardubického regionu - Kožená, Marcela (Univerzita Pardubice, 2006)
Ochrana životního prostředí je v současné době jedním z globálních cílů lidstva. Novým směrem společenského vývoje se stala strategie udržitelného rozvoje, která by měla být realizována především na úrovni, kde většina environmentálních zátěží vzniká - v podnicích. Zde bylo využito pro hodnocení podniků metody Balanced Scorecard, která byla ověřena na souboru vybraných podniků z regionu Pardubice.
Keywords: strategie udržitelného rozvoje; klíčové faktory pro hodnocení aplikace strategie udržitelného rozvoje; verifikace této metodologie v podnikatelském prostředí Pardubicka; a sustainable developement strategy; the key factors of evaluation of sustainable developement strategy; a verification of the methodology in entrepreneurial environment of Pardubice