Dějiny sboru Českobratrské církve evangelické v Moravči od jeho založení po současnost - Krejčová Zavadilová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá dějinami sboru Českobratrské církve evangelické v Moravči od jeho počátků po současnost. Kapitoly jsou členěny dle významných historických mezníků. Každá kapitola se skládá z obecných církevních dějin Českobratrské církve evangelické a poté následuje část se zaměřením na vývoj moravečského sboru. V závěru práce je historie moravečského sboru porovnána s evangelickým sborem v Humpolci. Na základě tohoto porovnání se ukazuje jedinečnost a zajímavost historického vývoje obou českobratrských sborů.
History of the Evangelical Church of Czech Brethern Congregation in Moraveč since its Foundation
Keywords: Moraveč; Českobratrská církev evangelická; Toleranční patent; toleranční doba; církevní dějiny; Humpolec; Moraveč; Evangelical Church of Czech Brethern Congregation; Patent of Tolerance; Age of Tolerance; history of the Church; Humpolec