Analýza vzniku samostatného podniku správce železniční infrastruktury - Dryml, Milan (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá organizačním uspořádáním "nové železnice", jejímž základním prvkem je železniční infrastruktura, přístupná za stejných podmínek všem dopravcům, a podnik, který odpovídá za její údržbu, obnovu, provoz a prodej její kapacity - "Správce železniční infrastruktury". Práce analyzuje vzájemné vztahy mezi dopravci, "Správcem železniční infrastruktury" a státem - a to zejména z hlediska rozdělení jejich ekonomické odpovědnosti.
The analysis of creating an independent company - railway infrastructure administrator
Keywords: železniční doprava; Infrastruktura; dopravci; přeprava; mezinárodní spolupráce; trasy