Naučná stezka jako prostředek výuky - Morchová, Nela (Univerzita Pardubice, 2018)
Závěrečná práce se věnuje naučným stezkám a jejich vyuţití při vyučování na základních školách. Konkrétně pak zpracovává Keltskou naučnou stezku Ţeleznými horami a její vyuţití při výuce dějepisu. Práce předkládá metodický manuál k této naučné stezce, který obsahuje návod na vycházkovou trasu s tématem ţivota Keltů. Práce nadále rozebírá pedagogické aspekty tohoto manuálu.
Keywords: naučná stezka; metodický manuál; Kelti; město Nasavrky; Rámcový vzdělávací program