Efektivnost a financování zábavního průmyslu (odvětvová analýza) - Ježková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na vymezení a strukturu zábavního průmyslu. V souladu s koncepcí práce je následně přiblížen kulturní a kreativní průmysl, a v neposlední řadě oblast zábavního průmyslu týkající se divadel. Cílem je seznámit se způsobem financování ve vybraných divadelních institucí a poté přiblížit problematiku měření a hodnocení výkonnosti a efektivnosti vybraných divadel a navrhnout model, jenž by byl aplikovatelný na divadla repertoárového typu.
Effectiveness and funding of the entertainment industry (sectoral analysis)
Keywords: výkonnost a efektivnost divadel; financování divadel; repertoárová divadla; zábavní průmysl; kulturní a kreativní průmysl; performance and effectiveness of theaters; financing theaters; theater of repertory type; entertainment industry; cultural and creative industry