Dítě jako svědek domácího násilí - Zdychová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se věnuje aktuálnímu tématu "Dítě jako svědek domácího násilí." V teoretické části se zabývá vysvětlením základní terminologie týkající se problematiky rodiny, dítěte, domácího násilí, psychosomatického a sociálního zdraví, interdisciplinárního týmu a rozlišení pojmů "dítě jako svědek domácího násilí" a "dítě jako oběť domácího násilí". Částečně se věnuje problematice syndromu CAN. Dále jsou zde popsány příčiny a formy domácího násilí, jeho aktéři, fáze, možné formy pomoci dítěti jako svědkovi domácího násilí a preventivní aktivity. Cílem praktické části je analyzovat a popsat dopady domácího násilí na psychosomatické a sociální zdraví dítěte jako svědka domácího násilí.
Childe as a witness of domestic violence
Keywords: domácí násilí; dítě; oběť; agresor; následky domácího násilí; intervenční centrum; domestic violence; child; victim; agressor; consequences of domestic violence; intervention centre