Poznatky a zkušenosti sociální politiky v České republice a v Evropské unii - Jiříkovská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se věnuje oblasti sociální politiky v České republice a Evropské unii. Pro vývoj sociální politiky v České republice a Evropské unii vychází z doporučení vhodných forem sociální politiky pro tyto země. Jedním z aspektů je otázka školného na veřejných vysokých školách. V neposlední řadě se věnuje i otázce globalizace a jejím dopadům na zdravotnictví v České Republice
Findings and experience of social policy in the Czech Republic and in the European Union
Keywords: social policy; European Union; Globalization; health services; Universities; sociální politika; Evropská Unie; globalizace; Zdravotnictví; vysoké školy