Veřejné prostory jako indikátor kvality fungování města - Holý, Michal (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá problematikou zvyšování kvality veřejných prostorů, prostřednictvím ovlivňování množství lidí a jejich aktivit, které jsou ve veřejných prostorech provozovány. Snaží se vysledovat nástroje, které má místní samospráva pro tento účel k dispozici, stejně tak jako formulovat obecné zásady jejich použití. Na praktickém příkladě města Pardubic jsou demonstrovány klíčové problémy (ne)fungování těchto zásad v současné praxi.
Public spaces as an indicator of the quality of the functioning of the city
Keywords: veřejný prostor; Pardubice; aktivity; samospráva