Příprava a využití thienothiofenů - Lačný, Petr (Univerzita Pardubice, 2017)
Byla provedena literární rešerše zaměřená na přípravu a aplikace thieno[3,2 b]thiofenu a thieno[2,3-b]thiofenu. Bylo nalezeno celkem šest postupů pro syntézu thieno[3,2 b]thiofenu a sedm různých metod pro přípravu thieno[2,3 b]thiofenu. Byly syntetizovány oba zmíněné deriváty. Struktura a čistota cílových sloučenin byla ověřena pomocí TLC, bodů tání, GC/MS spekter 1H a 13C NMR spekter.
Synthesis and applications of thienothiophenes
Keywords: thienothiofen; linker; push-pull chromofor; elektron-donor/akceptor; intramolekulární přenos náboje; thienothiophene; linker; push-pull chromophore; electron-donor/acceptor; intramolecular charge-transfer