Uplatnění absolventek studijního oboru Porodní asistentka na trhu práce - Rytinová, Jolana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá historií a současností porodní asistence, dále vzděláváním porodních asistentek dříve a v současnosti a zároveň uplatněním absolventek na trhu práce. V praktické části jsou zjišťovány faktory, které ovlivnily respondentky při výběru povolání porodní asistentky zároveň i jaké okolnosti ovlivnily respondentky při výběru studia oboru porodní asistentka a také, jak hodnotí absolventky oboru porodní asistentka připravenost k výkonu povolání po zahájení pracovního procesu ve zdravotnickém zařízení.
Apply of former students of specialization Midwife in employment market
Keywords: porodní asistentky; vzdělání; zákon; midwives; law; education