Počítačový nástroj na řešení svozně-rozvozových úloh - Hromádko, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou svozně-rozvozových úloh. Popisuje aplikaci, která řeší optimální rozmístění středisek obsluhy vzhledem k obsluhovaným vrcholům. Praktické využití aplikace je demonstrováno na příkladu optimalizace rozmístění zdravotních středisek a to konkrétně kolem dálnice D1 (Praha – Brno). Součástí práce, pro přiblížení problematiky, jsou statistické rozbory nehodovosti, grafy počtu nehod, na jednotlivých úsecích dálnice v průběhu několika let.
Computer tool for solution vehicle routing problems with pickups and deliveries
Keywords: svozně-rozvozové úlohy; Optimalizace; lokační úlohy; střediska obsluhy; rozmístění