Porovnání zemí Evropské unie z hlediska využívání služeb informační společnosti občany - Tomášková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zaměřuje na stav rozvoje informační společnosti v Evropské unii. S ohledem na tento stav rozvoje se snaží, pomocí různých metod prostorových analýz, porovnat jednotlivé země EU z pohledu poptávky (občana), nabídky (služby informační společnosti) a technické stránky, kterou občan "neovlivní", pouze si může vybrat z dostupné nabídky. Preferuje se zde porovnání z hlediska využívání služeb e-governmentu občany a hledají se důvody pro rozdíly mezi jednotlivými státy (zkoumá se vliv vybraných faktorů).
Comparison of the European Union countries in term of information society usage by citizens
Keywords: European Union; information societies; citizens; Spatial analysis; Evropská Unie; informační společnosti; občané; E-Government; prostorové analýzy; Internet