Biblické motivy v díle C. S. Lewise a J. R. R. Tolkiena - Werthaimová, Jessica (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá díly dvou světově známých představitelů žánru fantasy C. S. Lewise a J. R. R. Tolkiena. Práce na tato díla nahlíží po stránce náboženské a snaží se analyzovat, které biblické motivy autoři do svých děl vkládali. Dále je v práci rozebráno, jak se Lewis a Tolkien k náboženství dostali a jak ovlivňovalo jejich život a samotná díla.
Biblical Motives and Themes in the Works of C. S. Lewis and J. R. R. Tolkien
Keywords: Lewis, C. S.; Tolkien, J. R. R.; fantasy; biblické motivy; náboženství; fantasy; biblical themes; religion