Multicast routing - principy a využití - Mrkout, Lubor (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá multicast směrováním. V teoretické části jsou popsány základní principy unicast a multicast směrování, jeho výhody a nevýhody. Praktická část je zaměřena na konfiguraci sítě a protokolu PIM-SM a PIM-DM, kde byl proveden rozbor komunikace. Praktické simulace jsou provedeny pro IPv4 i IPv6 adresaci.
Multicast routing - principles and utilization
Keywords: multicast; PIM; dense mode; sparse mode; distribution tree; routing; IPv4; IPv6; network; distribuční stromy; směrování; počítačové sítě