Rezistence bakterií v biofilmu - Kopřivová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá mechanismy působení antimikrobiálních látek na mikroorganismy. Stručně popisuje vznik mikrobiálního biofilmu. Hlavní část bakalářské práce vysvětluje různé mechanismy rezistencí bakterií v biofilmu. Závěrečná část se zaměřuje na prevenci vzniku biofilmu a jeho odstranění.
Resistance of bacteria in biofilm
Keywords: biofilm; bakterie; rezistence; mechanismus; antimikrobiální látky; biofilm; bacteria; resistance mechanism; antimicrobial agents