Lithiové trakční akumulátory pro elektromobilitu - část 2 - Novák, Jaroslav; Sadílek, Ondřej; Sýkora, Petr (My University, 2016)
Článek podává přehled o nejvýznamnějších typech lithiových trakčních akumulátorů, o jejich hlavních vlastnostech, aplikačních možnostech a jejich srovnání z hlediska základních parametrů. V další části je pozornost věnována variantám obvodových modelů lithiových akumulátorů a jejich parametrizaci. V článku jsou rovněž popsány hlavní funkce batterymanagementu vícečlánkové lithiové akumulátorové baterie. V poslední části článku jsou prezentovány některé výsledky měření na konkrétních typech článků.
Lithium Traction Accumulators for Electromobility - part 2
Keywords: akumulátor; elektromobilita; trakce; lithium; accumulator; electromobility; traction; lithium