Čekšmejd: Komunita v CZ/SK cechu Czechmade ve World of Warcraft - Záligerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zabývá chováním a komunikací členů českého a slovenského cechu Czechmade ve hře World of Warcraft. Primárním předmětem zkoumání je ovšem hierarchie cechu, normy, pravidla a jeho celkové fungování. Metody výzkumu budou spadat do repertoáru digitální etnografie. Autorka využívá pozorování, které je nepřímé, zúčastněné a nestrukturované, dále také analýzu videomateriálu a rozhovorů z komunikačního kanálu Discord a hry.
Čekšmejd: Community of CZ/SK Guild Czechmade in World of Warcraft
Keywords: online hry pro velký počet hráčů; guilda; cech; Czechmade; World of Warcraft; normy v MMO; normy v MMOG; Massively Multiplayer Online Game; guild; Czechmade; World of Warcraft; rules in MMO; rules in MMO Game