Využití skupinového vysílání v IPv6 sítích - Bartocha, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Vlastnosti a adresování multicastového vysílání. Bude poukázáno na rozdíl oproti IPv4. Představí verze protokolu Multicast Listner Discovery a jejich rozdíly. Dále popíše skupinové směrovací protokoly. Autor ověří na vytvořené topologii multicastové vysílání a provede analýzu multicastového vysílání. Autor předloží přesnou dokumentaci síťové topologie, použitých prvků a jejich konfiguraci a výsledky provedené analýzy.
Use of mulicast in IPv6 networks
Keywords: IPv6; skupinová adresa; MLD; 6to4; 6rd; tunely; RP; NAT64; DHCPv6; hlavička paketu; IPv6; multicast address; MLD; 6to4; 6rd; tunnels; RP; NAT64; DHCPv6; packet header