Každodenní život na hradišti Budeč - Hurajčíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je zpracování hmotných pramenů pocházejících z archeologických výzkumů na hradišti Budeč. Pozornost je zaměřena především na doklady každodenního života z období 9. - 12. století, které jsou následně porovnány s doklady každodenního života na jiných soudobých středočeských hradištích. Součástí práce je také zkompletování a zhodnocení veškerých zpráv týkajících se historie a archeologie budečského hradiště.
Everyday life in the early mediaeval hillfort of Budeč
Keywords: hradiště; raný středověk; střední Čechy; Přemyslovci; archeologický výzkum; hmotné prameny; hillfort; early middle ages; Central Bohemian; Premyslid dynasty; archaeological excavation; material sources